Hållbart företagande på HKC Hotels

Hållbart företagande på HKC Hotels

2018-02-19 09:11Aktuellt

Att driva företag idag ställer stora krav på att tänka långsiktigt och hållbart. Detta är något vi inom HKC Hotels, och grundarna av företaget, är helt överens om. Ända sedan starten 1950 har vi bedrivit vår verksamhet med hjärta och ansvar som två tydliga ledord. Det handlar om att ge plats för intern utbildning och utveckling, att jobba med hållbarhet och miljö samt att stötta viktiga ideella organisationer för att vara med och bidra till en snällare värld för alla.

Miljöansvar


Foto: Pexels

Alla hotell som ingår i HKC Hotels är miljöcertifierade enligt Svanen eller ISO standard 14001. Att vara Svanenmärkt innebär att man som företag arbetar för en hållbar konsumtion som i sin tur bidrar till ett hållbart samhälle. Detsamma gäller för en ISO Standard certifiering. Detta innebär mer konkret att vi jobbar enligt stränga handlingsplaner för att möta de krav på energiförbrukning, vattenförbrukning, användning av kemikalier och avfallshantering som Svanen och SIS ställer på oss. Vi prövas kontinuerligt enligt de krav som ställs och strävar ständigt efter att hitta nya sätt att bli ännu mer hållbara.

Att jobba för en mer rättvis värld


Foto: Pexels

Vi lever i en värld med många orättvisor. Denna verklighet är givetvis något vi vill hjälpa till att motarbeta. Därför stödjer vi viktiga ideella organisationer som SOS Barnbyar, BRIS och Realstars.

SOS Barnbyar
Barnen är vår framtid och vi känner ett stort ansvar att förebygga att barn världen över får de förutsättningar som krävs för en trygg och stabil uppväxt. SOS Barnbyar jobbar för att ge utsatta barn ett hem, stabilitet och trygghet samt utbildning. Läs mer om och stöd SOS Barnbyar här!

BRIS
BRIS verkar för barns rättigheter i samhället, ett jobb som är otroligt viktigt. Genom våra maskotar på rummen, som finns till försäljning i alla våra receptioner, kan vi bidra till BRIS genom att skänka överskottet (25% av intäkterna) till organisationen. Hjälp oss gärna med detta viktiga arbete genom att ta med dig en Turbo, Rut eller Bo hem efter din vistelse. Läs mer om och stöd BRIS viktiga arbete här!

Realstars & Hotels Against Trafficking
Dessvärre lever vi också i en värld där utsatta människor tvingas att sälja det enda de äger - sin kropp. Sexhandel är tyvärr ett vanligt problem för många hotell både i Sverige och resten av världen. Genom att jobba med organisationen Realstars och deras initiativ Hotels Against Trafficking får vi tillgång till effektiva verktyg för att motverka trafficking. Vår personal utbildas internt i hur de ska upptäcka och hantera eventuell sexhandel på våra hotell. Vi har en viktig uppgift i att se till att ingen utsätts för den här typen av människohandel. Läs mer om Realstars viktiga arbete här!

Har du frågor som rör vårt arbete med CSR eller förslag på hur vi kan utveckla vårt jobb ännu mer? Tveka inte att höra av dig till oss! Läs gärna mer om vår verksamhet i vår tidning som du hittar här.

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2020 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.