Malmöfestivalen 2019 - Detta vill du inte missa!

Malmöfestivalen 2019 - Detta vill du inte missa!

2019-07-30 14:22Aktuellt

Malmös årliga folkfest är tillbaka i vanlig ordning och vi är superpeppade! I det här inlägget tänkte vi plocka ut de godbitar vi mest ser fram emot under festivalveckan som i år sträcker sig mellan 9-16 augusti. Vi har valt ut våra favoriter bland maten, musiken, konsten och övriga roliga aktiviteter, häng med!

Malmöfestivalen - en snabb tillbakablick


Bild: Pixabay - Pexels

Sommaren 1985 gjorde Malmöfestivalen sin entré och syftet var från början att lyfta föreningslivet i Malmö. Festivalen har alltid varit gratis, ett stort plus om du frågar oss! Från starten 1985 var drakbåtsrace ett viktigt inslag, detta har dock sedan 2006 lagts ned då intresset svalnade. Ett inslag som däremot varit med sedan starten är den stora kräftskiva som inleder festivalen. Varje år samlas tusentals Malmöiter och besökare för att äta kräftor så det står det härliga till! 1994 åts det till exempel 91 500 kräftor - ett världsrekord! 

Maten


Bild: Krisztian Tabori - Unsplash

På Malmöfestivalen trängs food trucks över hela Gustav Adolfs torg och vi lovar att det finns något för alla smaker här. En rolig nyhet för i år är Matsvinnsaffären, en affär fylld med matvaror som donerats eller räddats. Affären är ett initiativ av Rädda maten i samarbete med FoodLoopz och Rude Food och principen “Ta vad du behöver - ge om du kan” råder i affären. Ett schysst initiativ tycker vi!

Musiken


Bild: Anthony DELANOIX - Unsplash

Musiken är ett viktigt inslag på Malmöfestivalen och stora artister har spelat här genom åren. Zara Larsson, Monica Zetterlund, Robyn och Steve Angello är bara några av alla världsstjärnor som spelat på festivalen. I år kommer artister som Joy, Little Jinder, Veronica Maggio, Jens Lekman, Beatrice Eli, Erik Lundin, Seinabo Sey och Afrojack att spela. Det är en tung line-up och det är många fler att spana in än de nämnda ovan. Vi vågar nog lova att Malmö kommer dansa och sjunga till dessa fantastiska musiker. Se alla artister som spelar här!

Konst & Kultur


Bild: Debby Hudson - Unsplash

För den som vill besöka en spännande workshop rekommenderar vi konstikubik som är en workshop som går ut på att skapa nya instrument av återvunnet material. En rolig och kreativ stund utlovas! På Biograf Spegeln arrangerar Malmö Stadsarkiv Journalkaffe med Quiz, en rolig quiz som sätter dina Malmökunskaper på prov varvat med nutidsorientering.Om du gillar konstinstallationer ska du kila förbi S:t Petri Kyrkan där ljuskonstnären Kristian Nihlén skapar häftiga ljuskreationer med hjälp av oljor, växter och mönstrat glas. För den som är sugen på lite stand-up kan man gå till sjöss med Rundanbåtarna! MACK anordnar fyra båtturer i kanalen med några av Malmös bästa komiker. Plats går ej att boka så det gäller att vara i tid! 

Barn & famijeaktiviteterBild: Thiago Cerqueira - Unsplash

För familjen finns det gott om roliga aktiviteter! Vad sägs om att gå på disco som avslutning på dagen? För den som har god balans kanske en match såpabandy kan vara intressant? För de allra minsta kanske en yogaklass känns rätt? Oavsett vad du och kidsen är sugna på, finns det mängder av aktiviteter att välja på på Malmöfestivalen!

Besöker du Malmö under festivalveckan och söker någonstans att bo? Hos oss bor du mitt i centrala Malmö med snabb access till festivalens alla spännande aktiviteter. Spana in våra erbjudanden här!

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.