5 anledningar att Malmö är bäst!

5 anledningar att Malmö är bäst!

2019-03-18 09:27Allmänt

Vi älskar verkligen Malmö! Sveriges tredje största stad och alltid full fart! Malmö har ett av Nordens absolut bästa restaurangutbud (se våra bästa tips här) men det är inte den enda anledningen till att Malmö är bäst, här kommer vår förklaring! 

Mulitkulturellt


Bild: Ben Ostrower - Unsplash

Enligt oss är en av Malmös absolut största styrkor att det är en så otroligt mångkulturell stad. Här finns hela 182 nationaliteter representerade. Med en stor andel nationaliteter representerade kommer stora fördelar. Vi lär oss nya språk, lär känna nya kulturer och god mat. Inte minst lär vi oss att acceptera och omfamna det som är olikt vår egen kultur - det tycker vi är bra!

Stadsmiljön


Bild: Carl-Gustaf Kesselman


Staden är inte speciellt stor till ytan vilket gör att man enkelt kan ta sig runt både till fots och cykel. Stadsmiljön är grön med många fina parker och grönområden. Folkets Park är en av världens äldsta folkparker och grundades redan 1891. Här finns något för alla, stora som små! Ribersborgsstranden eller “Ribban” som den kallas i folkmun - är Malmös egen La Barceloneta. Ingen stad är riktigt komplett utan en fantastisk strand man kan hänga på under sommarhalvåret. Här ligger även Ribersborgs Kallbadhus med sin populära restaurang och vedeldade bastu som är en av strandens och stadens mesta symboler. Lilla Torg är också välkänt och kan beskrivas som ett modernt torg med gamla anor. Torget ligger i Gamla stan nära centralstationen. Här finns allt från restauranger och caféer till små specialbutiker. På sommaren är uteserveringarna smockfulla med människor som sitter i solen och äter och dricker
gott.  

MatenBild: Louis Hansel - Unsplash


Med mångkulturen kommer såklart maten! I Malmö hittar man restauranger som representerar många kök. Signaturrätten för Malmö har kommit att bli falafeln, som man hittar i många olika utföranden och prisklasser. För den som gillar fine dining har Malmö många trevliga alternativ. Söker man Michelinklass kan man med fördel besöka Vollmers eller Bloom in the Park. Andra trevliga alternativ hittar du här!

UtelivetBild:  Marcela Laskoski - Unsplash


Malmö har såklart ett festligt uteliv med en hel del barer och klubbar för den som vill slå klackarna i taket. Under sommaren finns det också otaliga uteserveringar att välja mellan. För den som vill gå på klubb rekommenderar vi Moriskan eller Babel. Är du mer sugen på barhäng med möjlighet till dans är Grand ett säkert kort! Är man förtjust i vin rekommenderas L’enoteca eller Julie som serverar riktigt fina viner.

ShoppingBild: Shanna Camilleri - Unsplash


I Malmö finns det gott om shoppingmöjligheter. Här finns givetvis stora köpcentrum men även mysiga gator och torg som är fyllda med butiker. Gågatan sträcker sig från Stortorget längst Södergatan via Gustav Adolfs Torg och fortsätter ner till köpcentret Triangeln. Längst den nästan två kilometer långa gågatan, finns butiker från både de stora kedjorna men även mindre detaljbutiker och secondhand. Det senaste tillskottet bland köpcentrum, som även är det största, är Emporia som ligger i Hyllie. Helt klart en shoppingfavorit för många Malmöiter! Gillar man mindre butiker med mycket karaktär, hittar man många trevliga alternativ runt Davidshall. Där hittar du butiker som säljer både gammalt och nytt!

Sugen på att besöka Malmö än? Kom kom! Vi lovar att du inte blir besviken. Kanske ta en weekend i vår vackra stad? Vi har schyssta weekend-erbjudanden här!


Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.