Guide till Malmös bästa kaffe!

Guide till Malmös bästa kaffe!

2017-09-14 12:50Guider

De flesta av oss är nog eniga om att kaffe är heligt. Enligt rapport i april i år ligger vi tvåa på listan över de länder som konsumerar mest kaffe, ca 3,2 koppar per dag! (Finländarna toppar listan med 3,5 koppar per dag) Oavsett om du är en riktig kaffekonnässör eller ej, vill man ju helst undvika en dåligt bryggd kopp. Därför har vi satt ihop en smart liten kaffeguide till alla er som verkligen uppskattar en god kopp java, mycket nöje!

Kaffebaren på Möllan


Foto: Annah Odehammar

Vid Malmös mesta hipstertorg hittar man denna kaffepärla. Här serveras många fina koppar varje dag. Kaffet som kommer från Love Coffee Roasters i Lund håller högsta kvalitet och lämnar oss inte besvikna när vi får vår kopp i hand. Stämningen är avslappnad och man kan välja att sitta både inne och ute när vädret tillåter. Väl värt ett besök när man har vägarna förbi Möllan.

Öppettider: mån-fre 8-19, lör 9-18, sön 10-18
Instagram: @kaffebarenmollan
Hitta hit: KARTA

Solde Kaffebar


Foto: Karl-Johan Hjertström

På Solde får man kaffe som är rostat i deras egna rosteri som ligger i Malmös frihamn. Bönorna köper de endast från importörer de litar på och som är spårbart ner till bonde, gård eller tvättstation. Allt för att garantera schyssta arbetsförhållanden och riktigt fin kvalité på kaffet. Kaffebaren som ligger på Regementsgatan 2 bjuder en modern inredning med möjlighet att sitta och njuta sin kopp vid bardisken samtidigt som man (om man har turen att komma förbi en lugn stund) kan samtala med den trevliga personalen. På deras webb hittar man dessutom en hel del schysst information om man vill lära sig mer om olika bryggmetoder, kika gärna på Kaffeskolan!

Öppettider: mån-fre 7.15-18, lör 9-16, sön 10-16
Hemsida: Solde Kaffebar
Instagram: @soldekaffe
Hitta hit: KARTA

Lilla Kafferosteriet


Foto: Annah Odehammar

Ett av Malmös förmodligen mest välbesökta kaffeställen. Här är det inte ovanligt att man möts av en kö som ringlar sig lång genom den mysiga gamla lokalen. Men här kan man mycket väl tänka sig att stå i kö för att få sig en kopp rykande färskt kaffe. Allt kaffe rostas för hand i små gjutjärnsrostar - allt för absolut bästa resultat. Hantverk och mysfaktor i perfekt symbios - ett måste för kaffeälskaren!

Öppettider: mån-fre 08-19, lör 10-19, sön 11-17
Hemsida: Lilla Kafferosteriet
Instagram: @lillakafferosteriet
Hitta hit: KARTA 

Café Trubbel


Foto: Annah Odehammar

Med ett supercharmigt namn kommer också supercharmigt kaffe! På Café trubbel serveras bara kärleksmärkt kaffe vars produktionslinje tar hänsyn till rättvisa villkor, miljö och riktigt bra kvalitet. Hit går man för att njuta av en kopp i en familjär och mysig miljö. När säsongen tillåter är deras mysiga innergård bästa plats att sörpla i sig av det svarta guldet!

Öppettider: mån-tors 11-17,  fre 11-19, lör-sön 11-16
Hemsida: Café Trubbel
Instagram: @cafetrubbel
Hitta hit: KARTA

Djäkne


Foto: Annah Odehammar

Det här är sjukt smart - kaffe OCH coworking space! Djäkne är perfekt om man lirar eget företag, eller vill hänga med/inspireras av människor som gör det, samtidigt som man får dricka riktigt fint kaffe. Stilren och nordisk design skvallrar om ett ställe som sätter råvaran i fokus. Inga krusiduller bara riktigt bra kaffe!

Öppettider: mån-fre 08-18 (lör-sön stängt)
Hemsida: Djäkne Kaffebar & Workspace
Instagram: @djaknekaffebar
Hitta hit: KARTA

Tea Junkie


Foto: Annah Odehammar

För er som faktiskt inte dricker eller gillar kaffe (det låter helt otroligt men det finns faktiskt de som inte gör det), vill vi tipsa om stans trendigaste tebar! På Tea Junkie serveras endast ekologiskt och RIKTIGT te. Vitt, grönt, svart, gult, oolong, matcha, chai.. Här finns allt en teälskare kan önska sig. De olika teerna bryggs till perfektion på exakt grad och tid - och det bästa av allt - inga konstgjorda smaker! Te som te ska smaka helt enkelt! Sen gör det ju inte precis ont att de samarbetar med den välrenommerade konditorn Joel Lindqvist som tar fram vackra praliner med spännande smakkombinationer, givetvis med fokus på att matcha (hehe) teerna!


Foto: Annah Odehammar

Öppettider: mån-tors 10-19, fre 10-21, lör 10-17, sön 11-16
Hemsida: Tea Junkie
Instagram: @teajunkie.se
Hitta hit: KARTA

Psst.. När du känner dig klar med kaffet och koffeinet börjar gå ur blodet, du kanske känner dig lite småtrött, kika då på en av våra mjuka sängar för natten ;)


Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2020 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.