Guide till Malmös bästa kaffebarer!

Guide till Malmös bästa kaffebarer!

2017-09-14 12:50Guider

De flesta av oss är nog eniga om att kaffe är heligt. Enligt rapport i april i år ligger vi tvåa på listan över de länder som konsumerar mest kaffe, ca 3,2 koppar per dag! (Finländarna toppar listan med 3,5 koppar per dag) Oavsett om du är en riktig kaffekonnässör eller ej, vill man ju helst undvika en dåligt bryggd kopp. Därför har vi satt ihop en smart liten kaffeguide till alla er som verkligen uppskattar en god kopp java, mycket nöje!

Kaffebaren på Möllan


Foto: Annah Odehammar

Vid Malmös mesta hipstertorg hittar man denna kaffepärla. Här serveras många fina koppar varje dag. Kaffet som kommer från Love Coffee Roasters i Lund håller högsta kvalitet och lämnar oss inte besvikna när vi får vår kopp i hand. Stämningen är avslappnad och man kan välja att sitta både inne och ute när vädret tillåter. Väl värt ett besök när man har vägarna förbi Möllan.


Solde Kaffebar


Foto: Karl-Johan Hjertström

På Solde får man kaffe som är rostat i deras egna rosteri som ligger i Malmös frihamn. Bönorna köper de endast från importörer de litar på och som är spårbart ner till bonde, gård eller tvättstation. Allt för att garantera schyssta arbetsförhållanden och riktigt fin kvalité på kaffet. Kaffebaren som ligger på Regementsgatan 2 bjuder en modern inredning med möjlighet att sitta och njuta sin kopp vid bardisken samtidigt som man (om man har turen att komma förbi en lugn stund) kan samtala med den trevliga personalen.  


Lilla Kafferosteriet


Foto: Annah Odehammar

Ett av Malmös förmodligen mest välbesökta kaffeställen. Här är det inte ovanligt att man möts av en kö som ringlar sig lång genom den mysiga gamla lokalen. Men här kan man mycket väl tänka sig att stå i kö för att få sig en kopp rykande färskt kaffe. Allt kaffe rostas för hand i små gjutjärnsrostar - allt för absolut bästa resultat. Hantverk och mysfaktor i perfekt symbios - ett måste för kaffeälskaren!

Passa på att förlänga din vistelse i Malmö med ett av våra fina hotellpaket som du hittar här >>>


Noir Kaffekultur


Foto: Paolo Nicolello, Unsplash

På en mysig och lummig liten gata bakom Lilla Torg hittar du Noir Kaffekultur. Caféet, som är med i White Guide, är en oas för Malmös kultur- och mediafolk. Den charmiga och välkomnande personalen i kombination med en fantastisk meny och riktigt gott kaffe gör Noir till en riktig succé vi gärna besöker om och om igen. Noir erbjuder gott om platser utomhus för en skön stund i eftermiddagssolen. 

Djäkne


Foto: Annah Odehammar

Det här är sjukt smart - kaffe OCH coworking space! Djäkne är perfekt om man lirar eget företag, eller vill hänga med/inspireras av människor som gör det, samtidigt som man får dricka riktigt fint kaffe. Stilren och nordisk design skvallrar om ett ställe som sätter råvaran i fokus. Inga krusiduller bara riktigt bra kaffe!


Psst.. När du känner dig klar med kaffet och koffeinet börjar gå ur blodet, du kanske känner dig lite småtrött, kika då på en av våramjuka sängar för natten ;)


BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.