Höstinspiration för shopping i Malmö

Höstinspiration för shopping i Malmö

2023-08-30 10:58Guider

Hösten i Malmö är här och bland de många färgsprakande löven och svalare temperaturer gömmer sig en skattkista av vintagebutiker och spännande butiker som väntar på att utforskas. Från tidsresor bland vintagekläder till trendiga smycken och handgjorda skatter, Malmö har allt du behöver för att ge din höstgarderob en extra touch av kreativitet och unikhet.Pampas

Pampas är ett livsstilsmärke där deras plagg designas och sys upp i ateljén som ligger i anslutning till Pampas showroom/butik på Nobelvägen 90. Utforska deras breda sortiment av spännande kläder, accessoarer och tillbehör. Pampas strävar alltid efter att minska spill genom att använda mönster med minimalt svinn. Överblivna tygbitar eller applikationer används kreativt för att skapa något nytt. Alla plagg går även att hyra.

https://www.pampas.nu/
https://www.instagram.com/pampas.nu/


Bild: Pampas instagram


A Piece Lux

A Piece Lux är en unik konceptbutik på Skomakaregatan 7 som erbjuder en noggrant utvald mix av vintage- och nya produkter. En lyxig butik som säljer eftertraktade unika preloved och vintageartiklar. Butiken presenterar bland annat varumärken som är aktuella för säsongen, som till exempel Ortigia, Mulberry och Balenciaga.

https://apiecelux.se/
https://www.instagram.com/a_piece_lux/


Bild: A piece Lux

Popolino

Klassiska, snygga kläder och färgstarka plagg som passar den medvetne kunden. Popolino ligger på Södra Förstadsgatan 1 och fokuserar på brittiskt, europeiskt och skandinaviskt mode, gärna med rötterna i 60-talets modsrörelse. För att jobba hållbart jobbar de under devisen Slow Fashion, där de satsar på hög kvalitet och en klassisk stil - man skall inte behöva byta ut sin garderob en gång i halvåret för att trenderna svängt. Alla kläder och märken är noga utvalda - bara plagg de själva skulle vilja ha på sig.

https://www.popolinoshop.nu/
https://www.instagram.com/popolinoshop/


Bild: Popolinos instagram


Formargruppen

Ett stenkast från Hotel Noble House hittar du Formargruppen på Engelbrektsgatan 8. Textila mönster, smycken, keramik, träarbeten och kläder; här hittar du den personliga presenten för alla tillfällen. Här fylls hyllor och montrar av olika konsthantverkare så som Anna Malmsjö (Lerbruket), Marie-Louise von Schewen och Jola Glimäng. På Formargruppen värnar de om det handgjorda och lokalt producerade och tror på det som en väg till en genuin hållbar konsumtion.

https://formargruppen.se/
https://www.instagram.com/formargruppen/


Bild: Formgruppens instagram


Hansa - Citygalleria

Stora Nygatan 50-56 stoltserar citygallerian Hansa med ypperligt läge och en handfull märkesbutiker, restauranger och caféer. I den ena delen av byggnaden finner du butiker som Hope, Whyred och Chanel Beauty. I en den andra hittar du & Other Stories, COS, Weekday och Monki. En perfekt galleria att besöka en regnig dag i Malmö.

https://hansamalmo.se/
https://www.instagram.com/hansamalmo/

Bild: Hansa Facebook


BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.