Malmös 5 mysigaste uteserveringar

Malmös 5 mysigaste uteserveringar

2018-07-04 10:50Guider

Uteserveringarnas tid är sannerligen kommen. Efter en lång och mörk höst och vinter återfår vi svenskar verkligen lusten att vara utomhus då våren och sommaren kommer tillbaka. Redan i mars/april kan man se tappra själar lapa (relativt sällsynt) sol på stadens året-runt-uteserveringar, inlindade i både jackor, filtar och mössor. Men sen händer det något i maj, det blir behagligt att vara utomhus igen. Restauranger och barer dammar snabbt av utemöblerna och vips så fylls stolar och bänkar av glada Malmöiter. Just därför vill vi gärna ge våra tips på några riktigt trevliga uteserveringar i Malmö, häng med!

MineralFoto: Annah Odehammar


Borta vid St. Knuts torg hittar man Mineral, en mat och vinbar som satsar på vegetariskt och naturligt. På menyn, som anpassas efter säsong och vad som finns tillgängligt just nu, hittar du färgsprakande rätter med grönsaker i fokus. På vinlistan hittar du ett brett utbud av naturviner samt öl, cider och drinkar. Du klämmer med fördel in dig på den mysiga uteserveringen under äppelträdens kronor och avnjuter både mat och dryck. En av våra absoluta favoriter!

---

Boulebar


Foto: Annah Odehammar

Är du queen på boule? Great, då kommer du gilla Boulebar! På drottningtorget i norra Malmö hittar du välkrattade boulebanor och välblandad pastis. Uteserveringen är färgglad och upplyftande, servicen är top notch och maten smakar av sydfrankrike, alltså fantastiskt! Här äter man med fördel både á la carte och brunch. Boulebar erbjuder även olika paket med både mat och boule, spana in utbudet här! Vive la réBoulution!

---

Kallbadhuset
Foto: Annah Odehammar

Denna Malmöklassiker är för bra för att missa! På Ribersborgs Kallbadhus sitter du mitt ute i havet. Närheten till havet gör denna uteservering lite extra speciell. På Kallis (som det kallas i folkmun) kan du njuta en klassisk räkmacka med en kall öl och avrunda med ett dopp i det svalkande havet. Eller tvärtom! Definitivt värt ett besök!

---

Riket


Foto: @restaurangriket Instagram

Riket har, enligt egen utsago, ett skitbra vinutbud. Vi kan inte göra annat än att hålla med. Dessutom har de en mysig uteservering och serverar riktigt god mat baserat på vad säsongen för tillfället erbjuder. Mitt i Davidshalls myller hittar man denna pärla. Hit går man om man gillar avslappnad stämning och delikat mat och dryck!

---

Kasai in the Sky


Foto: Annah Odehammar


Denna nyöppnade rooftop-bar är en starkt lysande stjärna på uteserveringshimlen i Malmö! Restaurangen har sedan några år tillbaka funnits i Stockholm och öppnade så äntligen dörrarna till Kasai in the sky i Malmö i maj 2018. Maten är av Japansk karaktär och sakén serveras per centiliter eller på flaska. Här äter och dricker du med utsikt över hela Malmö. Utan tvekan en av sommarens hetaste uteserveringar!  

Hoppas du har hittat någon favorit bland våra favoriter! För en fulländad weekend i Malmö - här är våra bästa erbjudanden just nu!

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2023 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.