Malmös bästa restauranger med fokus på svenska smaker

Malmös bästa restauranger med fokus på svenska smaker

2017-10-25 13:46Guider

Ibland vill man bara njuta av våra härliga svenska smaker och klassiker eller hur? Listan kan göras lång när det kommer till klassiska anrättningar som anses typiskt svenska. För dig som verkligen uppskattar svenska smaker och råvaror kommer här listan till Malmös bästa restauranger som vet hur man förvaltar och förädlar dessa smaker på ett ypperligt sätt. Är du hungrig än?

Kv. Åkern


Foto: Kv. Åkerns Instagram

Borta på Nobelvägen 73b hittar man denna fantastiska kvarterskrog som serverar välkomponerade anrättningar utformade efter vad säsongen har att erbjuda. Här gifter sig skogssvampen utmärkt med den hemgjorda pastan i den mustiga mörka buljongen på ett sätt som får tungan att krulla ihop sig av ren njutning. För endast 395 kronor får man en kockens meny (375 kronor för vegetariskt alternativ) bestående av 4 rätter som varmt rekommenderas om man vill ha en riktigt njutbar upplevelse.

Webbplats
Instagram 

----------

Grand Öl & Mat


Foto: Grand Öl & Mat

På Grand (som Malmöiterna säger) är stämningen alltid hög! Hit går man för att få sig en god bit mat, fukta strupen med en god lokal öl eller välblandad drink, lyssna till live-jazz eller dansa bort sina bekymmer. Maten som serveras här är tillagad med omsorg och huvudråvarorna får verkligen stå i rampljuset. Råbiff, toast skagen eller deras fantastiska vegetariska tappning på den klassiska kroppkakan (se bara bilden!) - vad du än väljer från menyn blir du inte besviken!


Foto: Grand Öl & Mat

Webbplats 
Instagram

----------

Lyran Matbar


Foto: Lyran Matbar

Lyrans matfilosofi är enkel - låt råvarornas smaker få stå i absoluta centrum. Med få och väl utvalda råvaror kan man skapa fantastiska rätter. På Lyran är stämningen varm och välkomnande och man vill gärna sitta länge och njuta av säsongens smaker. Man har fokus på vad årstiden och de lokala leverantörerna har att erbjuda, något som resulterar i fantastiska svenska smaker på en tallrik. Dagens ingredienser presenteras på webben eller Instagram och utifrån det komponeras menyer för kvällen som kostar mellan 425-485 kronor. Väl värt ett besök för den som uppskattar rena smaker och mat lagad med kärlek och omsorg!


Foto: Lyran Matbar


Webbplats 
Instagram

----------

Bastard


Foto: Per- Anders Jörgensen - Copyright: Bastard

En rå men förfinad variant av våra svenska smaker och klassiker hittar vi i Bastard. Här ligger fokus på proteinkällan och hur man på bästa sätt tar tillvara på hela djuret - inte bara de allra “finaste” delarna. Ett koncept för den som uppskattar nya smakupplevelser och hållbarhetstänk. Lokalen minner om svunna tider, en slags kroglivets guldålder. Med ett nästan industriellt mörker, tjusigt uppklädda servitörer kombinerat med franska, klassiska influenser, gör restaurangen ett kraftfullt och säreget intryck. Här är det alltid fullt pådrag och många lockas nog av såväl maten som drycken. Ett alternativ för både after work och mer uppklädda middagssällskap helt enkelt!


Foto: Per- Anders Jörgensen - Copyright: Bastard

Webbplats 
Instagram 

----------

En liten Husman-bubblare...

Bullen


Foto: Bullen

Här snackar vi riktig Malmöklassiker. På Bullen serveras husman när det är som allra bäst. Vad sägs om klassikern köttbullar och gräddsås eller stekt fläsk med löksås? Man behöver inte alltid krångla till det för att servera något som smakar riktigt bra. Restaurangen är ganska mörkt inredd och man kan liksom känna att det finns mycket historik i väggarna som omsluter dessa lokaler. Förutom vällagad husman kan man njuta både god öl och whiskey, en runda dart och livemusik. Ett av Bullens stora plus är den mycket trevliga personalen som vet hur man förvaltar sina kundrelationer på ett exceptionellt sätt!

Webbplats

Malmö har verkligen ett rikt restaurangliv och när det kommer till de svenska smakerna finns det många bra och goda alternativ, det här är bara ett litet axplock bland Malmös duktiga krögare. Om man inte ställer krav på just svenska smaker har vi fler restaurangtips här.

Sugen på att boka en mat-weekend i Malmö? Kolla in detta erbjudandet!


Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2020 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.