Malmös godaste glass hittar du här!

Malmös godaste glass hittar du här!

2016-05-21 09:42Guider

Ingen sommar utan glass, eller hur? När vi äntligen kan njuta av ljusa kvällar och soliga dagar är det såklart dags för glass. Egentligen gör det inget om det regnar, glass är alltid gott! Malmö har några riktigt trevliga glassexperter som är väl värda ett besök. Vi tar er med på en guidad glasstur i stan, häng med!

Dolce SiciliaGillar du riktig italiensk gelato har du hittat rätt! På Dolce Sicilia på Drottningtorget smakar glassen ljuvligt. Här finns garanterat något för alla smaker. Vad sägs till exempel om Bourbonvanlij, Pistage, Choklad, Hallonsorbet eller Stracciatella? Bara några av alla smarriga smaker som erbjuds här.

--

KöldPå Mitt Möllan, på Tessins väg eller i den nyöppnade glassbaren på Friisgatan hittar man en annan glassfavorit i Malmö, Köld. På Köld fokuserar man mycket på att ta fram nya spännande smakkombinationer - och med stor framgång lyckas man! I skrivande stund hittar man smaker som Saltkaramell (med rökt salt), Hast du nöt (egenrostade och malda hasselnötter) samt Chokladboll (mörk choklad, kokos och kaffe). Inte nog med att glassen håller högsta klass, personalen är anledning nog att svänga förbi - utomordentligt trevliga! Man får dessutom smaka på glassarna innan man bestämmer sig. Missa för allt i världen inte ett besök på Köld, du kommer inte bli besviken! 

Är du nyfiken på våra weekendpaket? Spana in och boka online här >>>
--

Lilla GlassfabrikenLilla Glassfabriken har ett ordentligt utbud med många olika smaker. Här görs glassen på plats med enbart lokala råvaror av toppklass. Lilla Glassfabriken är ett familjeföretag som varit igång sedan mitten på 80-talet och det märks att man har gedigen kunskap om glasstillverkning. Strut, bägare eller tårta - här får du glass i många former!

--

Favvo Glass


Foto: Favvo Glass Instagram

Vad vore väl Malmö Saluhall utan en riktigt fin glassbar? På Favvo Glass görs all glass från grunden med riktigt fina råvaror. Varför inte ta en komplett lunch på Saluhallen? Börja med en god lunch på något av Saluhallens alla fina restauranger och avsluta med en svalkande glass på Favvo Glass.

--

Limhamns GlassmejeriFoto: Limhamns Glassmejeri Instagram

En ny uppstickare på Malmös glass-scen är Limhamns Glassmejeri. Här tillverkas len gelato med känsla och finess. Det gör ju inte saken sämre att placeringen på Dragörkajen i Limhamn är otroligt trevlig. Småbåtshamn och ljumma havsbrisar med en gelato i handen - kan det bli bättre? Nä vi tror inte det!

När du käkat dig full med gelato behöver du kanske en skön säng att vila i. Spana in våra bästa erbjudanden  och paket här >>>

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2022 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.