Skånes Bästa Julmarknader

Skånes Bästa Julmarknader

2017-12-05 15:01Guider

‘Tis the season! Äntligen är det uppvärmning inför den fantastiska högtid som kallas jul! Mängder av glögg, pepparkakor och skinka ska inmundigas och har vi tur får vi även lite extra feeling när den där härliga snön faller i stora flingor utanför fönstren. Och vad vore väl en jul utan en riktigt bra julmarknad för att få igång julkänslan? Vi har spanat runt i Malmö och Skåne och samlat ihop några av våra absoluta favoriter bland julmarknaderna, Merry Christmas!

I Malmö

S:t Gertruds Julmarknad


Foto: S.t Gertruds Facebook

Om du vill stanna i Malmö kan vi varmt rekommendera ett besök på S:t Gertruds Julmarknad! Här samlas duktiga hantverkare och formgivare för att sälja sina produkter i gemytliga kvarter. Här hittar du unika julklappar som dina nära och kära garanterat kommer uppskatta! 

När?
9-10 december, klockan 10-16
Var?
S:t Gertrud

Jul i City på Gustav Adolfs Torg


Foto: Shutterstock

Precis utanför dörren hittar man ett julpyntat torg! På Gustav Adolfs Torg kan man hitta marknadsstånd med mat och delikatesser, hantverk, blommor och värmande dryck. Dessutom finns flertalet roliga ljusinstallationer man kan roa sig med och en gratis barnkarusell för de minsta. Här kan man även passa på att hänga en av sina överblivna vinterjackor på “The wall of kindness” som är ett initiativ till förmån för de som kanske inte har råd att köpa sig en varm jacka i vinterkylan. 

När?
Varje dag t.o.m. 23 december
Var?
Gustav Adolfs Torg

Vinter i Parken & julmarknad på Far i Hatten

Under en heldag är det full aktivitet i folkets park! På julmarknaden på Far i Hatten kan man hitta lokala hantverk och ekologiska delikatesser. I den varma stugan kan man dessutom värma sig med ekologisk fika bestående av glögg, kaffe, hembakade bullar och kakor samt smörgåsar för den som är lite extra hungrig. Det bjuds på livemusik i form av härlig juljazz,. Helt klart värt att kika in på Hatten! 


Foto: Far i Hattens Instagram - Julmarknad 2016

Förutom aktiviteterna på Far i Hatten blir det massa aktiviteter i parken. Vad sägs om klädbytardag med swop shop på Moriska Paviljongen, skridskodisko med Barnfesten på isbanan eller julstök i odla i parken? Alla dessa aktiviteter, och ännu fler, bjuds under denna heldag i Folkets Park, missa inte! 

När?
10 december
Var?
Malmö Folkets Park

Julmarknad på Bastard


Foto: Annah Odehammar

En av våra absoluta favoriter (som dessutom ligger precis runt hörnet) fixar julmarknad på sin innergård! Fantastiska bastard kommer hjälpa dig fixa fina presenter och god mat till din nära och kära. Dessutom kan du njuta av härlig glögg och nygrillad korv. I marknadsstånden hittar man många av de leverantörer Bastard jobbat med under året vilket betyder att man kommer kunna ta en bit av restaurangen med sig hem, superidé tycker vi! 

När?
17 december
Var?
Bastard

Bondens egen Julmarknad


Foto: Shutterstock

Med en jultwist serveras den årliga upplagan av Bondens egen Julmarknad. Här finner du allt du kan tänkas behöva till julbordet och lite därtill. På marknaden hittar du traktens bönder som säljer de allra bästa Skånska råvarorna. Korv, honung, bröd, ost.. Listan kan göras lång över alla de smarrigheter du hittar här. 

När?
9 december
Var?
Drottningtorget

Julmarknad på Mitt Möllan


Foto: Mitt Möllans Instagram

Julmarknaden på Mitt Möllan har mycket karaktär och här kan man hitta många av Malmös duktiga hantverkare och designers fantastiska verk. Här får man trängas bland alla besökare, och det gör man gärna då utbudet är brett och av hög kvalitet. Här hittar man bland annat coola posters, handsmidade smycken, handblåst glas och lokala delikatesser. När man blir hungrig besöker man den fina food courten som erbjuder fantastiska mackor, smarriga pizzor eller utsökta pokébowls!  

När?
9-10 december
Var?
Mitt Möllan

Utanför Malmö

Julmarknad på Jakriborg


Foto: Jakriborg.se

Vad sägs om en julmarknad i Medeltidsanda? På Jakriborg anordnas varje år en klassisk julmarknad med allt som hör till. Här kan du hitta fint hantverk såsom keramik, ljus och tovade tomtar såväl som juldelikatesser som sill, ost, must och spettekaka. Hit tar man sig enkelt med Pågatågen som stannar i Hjärup. Missa inte denna unika marknad!

När?
9-10 & 16-17 december
Var?
Jakriborg

Örtoftabygdens julmarknad 2017


Foto: Örtoftabygdens julmarknad Facebook

Örtofta Slott är julmarknaden något alldeles extra! Här får du strosa omkring i en miljö som är som skapad för julmarknad. Själva marknaden hålls i det stora ridhuset och där kommer finnas runt 50 utställare på plats. Dessutom kan man köpa sin julgran, äta lunch och fika, gå en slottsvisning och vara med i olika jultävlingar osv. För barnen finns det pyssel och möjlighet att träffa tomten. Har man möjlighet att ta sig hit så är det väl värt ett besök! Spana även in deras Facebooksida.

När?
16 december, klockan 10-16
Var?
Örtofta Slott

Det här är såklart bara ett axplock av Skånes alla fantastiska julmarknader. Om man håller sig i Malmö kanske man vill ta en avstickare till något mysigt kafé, kolla då gärna in vår lilla guide till Malmös mysigaste kaféer. När du är trött i fötterna och mätt av alla härliga delikatesser kan du checka in hos oss och kanske avrunda dagen med en drink i vår egen Macau Bar & Lounge. Missa inte att vi har ett riktigt fint erbjudande på övernattning under jul & nyår

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2020 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.