Strandlivet i Malmö - våra 5 bästa tips!

Strandlivet i Malmö - våra 5 bästa tips!

2021-04-20 10:02Guider

Det är inte konstigt att vi gärna stannar på hemmaplan i år. Sverige har ju mycket att erbjuda och den där resan till Grekland eller Spanien känns fortfarande lite avlägsen. För er som stannar på beachen i Malmö har vi några schyssta tips på hur du maxar ditt strandliv i vår härliga sommarstad!

1. Välj rätt plats!


Foto: Unsplash

Malmö erbjuder många riktigt bra badmöjligheter, det gäller bara att bestämma sig för vilken typ av strandhäng man är ute efter. Våra absoluta favoriter är Ribersborgsstranden (där T-bryggan är ett bra alternativ), Scaniabadet i Västra Hamnen och Sibbarps strand i Limhamn. Enligt vår analys drar Scaniabadet fler vuxna sällskap medan Ribban och Sibbarp mer uppblandade sällskap men med fler barnfamiljer. Malmö Stad har sammanställt en riktigt bra informationssida om strandlivet i Malmö, här hittar du massa matnyttig information inför din dag på stranden.

---

Missa INTE solskyddetFoto: Unsplash

Det här är en klassisk tabbe många gör, man glömmer packa ner solskyddet. Utan skydd med krämer, hattar och parasoll kan vi få rejäla brännor som leder till oönskade hudåkommor. Ett tips är att inte missa öronsnibbarna när du smörjer in dig samt att använda solhatt eller keps för att undvika solsvedd hårbotten.

---

Fixa bästa pick-nicken


Foto: Unsplash

Den här punkten är kanske den allra viktigaste. Ingen vill hänga med någon som är hangry. En dag på stranden kan vara i flera timmar och energidepåerna måste därför fyllas på med jämna mellanrum. Ta med mat som är enkel att få med sig, som är lätt att äta med händerna och givetvis riktigt god! Ta med lite härliga snacks som frukt, nötter och chips (salt är bra när man svettas). Och, för allt i världen, glöm inte att ta med dig vatten! En dag på stranden kan bli ordentligt svettig och då gäller det att du håller dig hydrerad.

---

Underhållningen är A och OFoto: Unsplash


Även för den som besitter den gudomliga gåvan att helt kunna ägna sig åt mindfulness, kommer en tid då det börjar rycka i tankarna och fingrarna. Se till att packa med dig något att göra. Kanske vill du läsa den där boken du aldrig får tid och ro till annars? Eller varför inte packa med en kortlek? Kanske är det lite mer fysisk aktivitet du längtar efter, en volleyboll eller ett set strandtennis är då några bra alternativ.

---

Lokalisera närmaste glasskioskFoto: Unsplash


Vi kan inte bli mer tydliga på denna punkt. Oavsett var du befinner dig behöver du se till att det finns glass inom rimligt avstånd. En dag på stranden utan en smältande glass i handen, är inte en dag på stranden värd att minnas! Vi går helt på Tomas Ledins spår i denna frågan och uppmuntrar starkt att gå efter den klassiska raden “..med en glass i min mun..” - för alla vet vi att sommaren är kort..

Sådär ja! Nu har ni ett perfekt recept på en riktigt bra stranddag i Malmö! Om ni blir sugna på att avrunda en perfekt dag med en perfekt kväll och natt, gör ni det med fördel hos oss på Hotel Noble House. Här hittar ni våra bästa sommarerbjudanden just nu!

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.