Weekend i Malmö - våra bästa tips!

Weekend i Malmö - våra bästa tips!

2021-10-05 09:16Guider

Härliga Malmö! Här finns något för alla och det är enligt oss inga problem att fylla en weekend med riktigt sjysst innehåll. I den här bloggen har vi samlat våra fem hetaste tips på hur du spenderar en weekend på bästa sätt i Malmö - häng med!

Fika!

Bild: Solde kaffebar, Regementsgatan

Vad är bättre än en riktigt god fika när det nyper lite i kinderna? Rykande varmt kaffe, te eller varför inte en varm choklad, någon god sallad eller smörgås samt något sött att avrunda med. Vi besöker gärna Solde Kaffebar, Noir, Lilla Kafferosteriet, Atrium eller Café Nostra för den där riktigt härliga upplevelsen. För den som är en riktig kaffenörd har vi givetvis även gjort en guide till Malmös bästa kaffebarer. 


Ta en promenad i någon av de vackra parkerna


Foto: Unsplash

Malmö är en stad känd för sina många parker och kallas ibland just för "parkernas stad". Man bör definitivt unna sig en promenad i vackra Kungsparken där man med fördel också kan besöka fina Slottsträdgårdens kafé.  I Pildammsparken, som är Malmös största park, finns utöver de vackra dammarna, motionsspår, blomsterplanteringar och två populära utegym. Missa inte heller Magistratsparken - en liten grön oas mitt i smeten i närheten av både Triangeln och Konsthallen. Här finns både lekplats och möjlighet till skönt häng under träden - perfekt om ni vill ta med något gott att äta från Nostra CaféNjut av en god middag

Photo by Jay Wennington on Unsplash

Malmö är en krogtät stad och listan på restauranger som är värda att prova är lång. Vi har många favoriter att jobba oss igenom och det poppar upp nya ställen hela tiden! Här är våra hetaste tips för dig som vill äta och dricka gott i en härlig atmosfär i Malmö. (och P.S... du ska naturligtvis inte missa Malmös nationalrätt falafeln om du vill ha en god lunch eller något gott on the go. Vårt absoluta favvoställe om vi måste välja ett får bli Värnhems Falafel.

Nyfiken på våra middagspaket med övernattning? Du hittar dem här och bokar enkelt online! >>>


Unna dig lite trevlig shopping

Foto: AB Småland

På Emporia och Triangelns köpcentrum hittar du såklart alla stora kedjor, men vill du handla lite mer småskaligt kommer våra bästa tips här:
AB Småland - en härligt prunkande livsstilsbutik mitt på gågatan med inredning, växter och ett välbesökt kafé. Runt Davidhallstorg hittar du många mindre privatägda butiker med fint utbud, som Meloa, Liebling, Gry och Hatthyllan. (blir du sugen på ett glas vin eller en god lördagslunch är det bara att slinka in på Mrs Brown) När du ändå är nära gågatan kan vi också slå ett slag för ett besök på trendiga Meadow, Hiatus eller A Place.
Happy shopping!


Gör ett besök på Möllan

Foto: Shutterstock

Kring Möllevångstorget, eller Möllan som det kallas i folkmun, handlar det idag mycket om shopping och krogbesök. Området har många affärer med spännande utbud och generösa öppettider och en uppsjö av restauranger. Missa inte nyöppnade Scandwich med riktiga Dagobertmackor som håller dig mätt hela dagen, eller njut av en smarrig Ramen. Mellan måndag och lördag klockan 07.00–15.00 bedrivs det livlig torghandel på Möllevångstorget där malmöborna handlar sina grönsaker, frukt och blommor. 

Äsch, vi slänger in ett extra BONUSTIPS - kallbada!

Bild: Ribersborgs Kallbadhus Facebook

Det sägs ju att kalla bad framkallar massa härliga endorfiner som håller i sig under flera timmar. I Malmö finns klassiska Ribersborgs Kallbadhus där du kan njuta av bastu följt av ett riktigt krispigt vinterbad. I badhuset finns också möjlighet att boka massage eller njuta av något gott i caféet. 

Bonus Bonus! Den 26 maj öppnar den prisbelönta vandringsutställningen Auschwitz. Not long ago. Not far away. på Malmömässan. Detta vill du inte missa! Biljett kan du köpa redan nu på tickster. 

Känner du att du behöver stanna lite längre för att hinna med allt? Kolla in våra bästa paket och erbjudanden just nu!

 


BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.