7 restauranger i Malmö du måste besöka!

7 restauranger i Malmö du måste besöka!

2019-03-04 12:09Mat & Dryck

Malmö är en krogtät stad och listan på restauranger som är värda att prova är lång. Vi har många favoriter att jobba oss igenom och det poppar upp nya alternativ hela tiden! Här är några tips för dig som vill äta och dricka gott i en härlig atmosfär i Malmö.

Mutantur


Bild: Mutantur.se

Mutantur öppnade i slutet av 2017 och har en meny som består av ett tjugotal mindre rätter i olika stilar, inklusive både vegetariska och veganska alternativ. Namnet kommer från det latinska ordspråket tempora mutantur, nos et mutamur in illis - som betyder tiderna förändras och vi med dem. Detta talesätt genomsyrar hela Mutanturs koncept som fokuserar på säsongsbetonade rätter. Ett riktigt trevligt restaurangbesök enligt oss!   

Hitta hit!

--

Sakanaya


Bild: Sakanaya Instagram

Den här japanskinspirerade restaurangen öppnade på Smedjegatan 4, i slutet av förra året. Sakanaya erbjuder inte enbart sushi, utan även varm mat och japanska tapas. De har också ett brett utbud av öl och vin från Japan. Sakanaya erbjuder lunch även på lördagar mellan 12-15. Då serveras Bento-lådor som innehåller fyra små rätter med både sushi, sashimi och varma rätter. Alltsammans serveras i en liten låda. För den som vill besöka Japan i Malmö!

Hitta hit!

--

Ät lunch på Plantmagic’s Kitchen!


Bild: Plantmagic’s Kitchen Instagram

På storgatan 41 i Malmö serveras lunch med fokus på det gröna och vad som är i säsong. Här kan man välja mellan kött eller fisk, en vegetarisk eller en vegansk rätt. Alla rätter baseras på säsongsbetonade ingredienser. På Plantmagic’s Kitchen kan man sitta ner och njuta av maten eller ta med den dit man vill. Ett av våra toppval för lunch i Malmö med otroligt vällagad mat.

Hitta hit!

--

SOI29


Bild: SOI29 Instagram

Det finns gott om thaikrogar i Malmö, men vill man ha något annat än snabbthaimat är SOI29 the place to try. Här lagas maten från grunden med autentiska thailändska råvaror. SOI29s meny består av små- och mellanrätter, vilket är praktiskt om du inte är jättehungrig, eller om du vill prova flera olika rätter. Rekommenderas varmt!

Hitta hit!
  
--

Zushi


Bild: Zushis Instagram

I en fantastisk lokal på Drottningtorget serveras modern japansk tapas, “japas”, och sushi i alla dess former. Du kan välja att komponera din egen meny efter smak och tycke, beställa kockens val eller en avsmakningsmeny. På Zushi erbjuds imponerande cocktails och ett gott sortiment av öl, vin och alkoholfritt. Zushi erbjuder endast kvällsservering och öppnar 16.30 alla dagar utom söndagar då de öppnar 16.00. På Zushi får du inte bara en god middag utan en helhetsupplevelse!

Hitta hit!

--

SAV


Bild: SAV Webb

Den här är för gourmanden! En bit utanför Malmö hittar du Vindåkra Gård och restaurang SAV som i februari 2018 fick sin första Michelinstjärna. På SAV kommer mycket av inspirationen till matlagningen från skog, sjö och strand. Restaurangen bjuder på nordiska smaker och spännande smakkombinationer. Majoriteten av råvarorna är närodlade och varierar därför efter säsong. Restaurangen erbjuder antingen en fyra- eller sexrättersmeny med eller utan dryckespaket. Restaurangen har endast 16 platser per kväll, så det gäller att boka bord i god tid innan besöket!

Hitta hit!

--

Hotel Noble House Taverna  
I vår egen lilla pärla, Hotel Noble House Taverna, är stämningen avslappnad och familjär. Vår fantastiska kock Johanna bakar smarriga gourmetpizzor och andra goda, säsongsbetonade, rätter. Från baren kan du få ett glas gott vin eller någon god drink, med eller utan alkohol - du väljer!

Hitta hit!

Vi hoppas att du får en riktigt god vår och att du kanske hittar en ny favorit bland våra toppval! Du har väl inte missat att vi är igång med vår nya AW? Varje fredag mellan 16-19 serveras god dryck och tilltugg till riktigt bra priser, varmt välkommen!

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.