7 restauranger i Malmö du måste besöka!

7 restauranger i Malmö du måste besöka!

2021-10-01 12:09Mat & Dryck

Malmö är en krogtät stad och listan på restauranger som är värda att prova är lång. Vi har många favoriter att jobba oss igenom och det poppar upp nya alternativ hela tiden! Här är några tips för dig som vill äta och dricka gott i en härlig atmosfär i Malmö.

Ruths Malmö


Foto: Anna Olsén

I  Bastards gamla lokaler har trendiga Ruths öppnat för både frukost, lunch, brunch, fika och middag. Ruths har öppet sju dagar i veckan från 7 på morgonen till sent. Här finns också bröd, färska grönsaker och charkuterier från den läckra delin, om du hellre vill ta med hem. Inredningen är sober och elegant utan att för den delen vara fine dining. Ett besök på Ruths skulle vi nog säga är ett måste när du besöker Malmö.


Mutantur


Bild: Mutantur.se

Mutantur öppnade i slutet av 2017 och har en meny som består av ett tjugotal mindre rätter i olika stilar, inklusive både vegetariska och veganska alternativ. Namnet kommer från det latinska ordspråket tempora mutantur, nos et mutamur in illis - som betyder tiderna förändras och vi med dem. Detta talesätt genomsyrar hela Mutanturs koncept som fokuserar på säsongsbetonade rätter. Ett riktigt trevligt restaurangbesök enligt oss!   

Är du nyfiken på våra middagspaket med övernattning? Spana in dem här >>>


Ät lunch på Plantmagic’s Kitchen!


Bild: Plantmagic’s Kitchen Instagram

På storgatan 41 i Malmö serveras lunch med fokus på det gröna och vad som är i säsong. Här kan man välja mellan kött eller fisk, en vegetarisk eller en vegansk rätt. Alla rätter baseras på säsongsbetonade ingredienser. På Plantmagic’s Kitchen kan man sitta ner och njuta av maten eller ta med den dit man vill. Ett av våra toppval för lunch i Malmö med otroligt vällagad mat.

- - - 

SOI29


Bild: SOI29 Instagram

Det finns gott om thaikrogar i Malmö, men vill man ha något annat än snabbthaimat är SOI29 the place to try. Här lagas maten från grunden med autentiska thailändska råvaror. SOI29s meny består av små- och mellanrätter, vilket är praktiskt om du inte är jättehungrig, eller om du vill prova flera olika rätter. Rekommenderas varmt!

  
--

Zushi


Bild: Zushis Instagram

I en fantastisk lokal på Drottningtorget serveras modern japansk tapas, “japas”, och sushi i alla dess former. Du kan välja att komponera din egen meny efter smak och tycke, beställa kockens val eller en avsmakningsmeny. På Zushi erbjuds imponerande cocktails och ett gott sortiment av öl, vin och alkoholfritt. Zushi erbjuder endast kvällsservering och öppnar 16.30 alla dagar utom söndagar då de öppnar 16.00. På Zushi får du inte bara en god middag utan en helhetsupplevelse!

--
Hotel Noble House Taverna  
I vår egen lilla pärla, Hotel Noble House Taverna, är stämningen avslappnad och familjär. Vår fantastiska kock  bakar smarriga gourmetpizzor och andra goda, säsongsbetonade, rätter. Från baren kan du få ett glas gott vin eller någon god drink, med eller utan alkohol - du väljer!

Hitta hit!

Vi hoppas att du får en riktigt härlig restaurangupplevelse i Malmö och att du kanske hittar en ny favorit bland våra toppval! Behöver du vila ut efter din goda middag i en skön säng hittar du våra allra bästa erbjudanden här

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.