Malmös mysigaste kaféer

Malmös mysigaste kaféer

2021-02-03 09:29Mat & Dryck

Vad är bättre än en riktigt god fika? Rykande varmt kaffe, te eller varför inte en varm choklad, någon god sallad eller smörgås samt något sött att avrunda med - här kommer våra tips till den bästa fikan! 

Systrar & Bröder


Foto: Annah Odehammar

På Systrar & Bröder hittar man både smörgåsar, sallader, bullar, tårtor och allt däremellan. Varje morgon serveras frukostbuffé med allt vad det innebär. Frossa i nybakat bröd och färskbryggt kaffe i en riktigt mysig miljö. Behöver du kanske fixa catering till ett event? Inga problem för Systrar & Bröder!


Pappas flickor


Foto: Pappas Flickors FB

På Pappas Flickor är stämningen verkligen hemtrevlig och personlig. Här kan man njuta av både lunch och fika med hembakade godbitar. På söndagar serveras en finfin brunch med alla nödvändiga tillbehör. Här sitter man gärna länge och njuter av sin smarriga fika. Dessutom har de en shop-in-shop där de säljer virkade hantverk så som mössor, mobilfodral och halsdukar mm. Väl värt ett härligt fikabesök!

Här kan du förresten spana in alla våra fina weekendpaket! >>>

Konditori Hollandia


Foto: Annah Odehammar

Hollandia är Malmös äldsta konditori och såklart värt ett besök av bara den enkla anledningen! Förutom den äldre charmen så serveras det utsökta smörgåsar, bullar, bakelser, tårtor och småkakor av olika slag. Givetvis kan man få gott te, kaffe eller annan dryck till sina munsbitar. Lokalen behåller sin äldre charm och man känner direkt att det är ett konditori med erfarenhet man klivit in i. Placeringen på gågatan är dessutom väldigt praktisk om man vill kombinera sin mysiga fikastund med en shoppingtur!


Kafé Kungsgatan


Foto: Annah Odehammar

Kafé Kungsgatan ligger precis där Kungsgatan startar och skulle nog kunna beskrivas som ett riktigt klassiskt kafé. Placeringen är mysig och man kan med fördel sitta här och spana på förbipasserande samtidigt som man dricker sitt kaffe och mumsar på något sött. Kaféet är inrett med mysiga soffgrupper vilket inbjuder till trevliga samtal över en god fika. Är man hungrig finns det givetvis mer matiga alternativ. Under helgerna serveras här även en härlig frukost med våfflor!


Bagaren & Bonden


Foto: Bagaren & Bondens Instagram/FB

Bagaren & Bonden är ett ekologiskt hantverksbageri! Fokus ligger på att baka bröd och bakverk med hänsyn till miljön, alltså närproducerat och ekologiskt i första hand. Enligt gamla metoder bakar man med väldigt lite jäst och fokuserar istället på surdegen som naturlig jäsmetod. Bröd och bakverk får kalljäsa i minst ett, gärna två, dygn innan de bakas till perfektion. Man kan räkna med saftiga bullar hos Bagaren & Bonden! Förutom bröd, bullar och kakor tillverkar de sin egen granola som man med fördel kan köpa med sig hem och njuta av till frukost eller mellanmål :) 


Foto: Bagaren & Bondens Instagram/FB


Är ni redo för en mysig fikastund än? Det är vi! För den som är en riktig kaffenörd har vi givetvis även gjort en guide till Malmös bästa kaffebarer. Missa inte våra fina weekenderbjudanden här!

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.