Michelinrestauranger i Skåne

Michelinrestauranger i Skåne

2019-10-23 15:55Mat & Dryck

Är det dags att testa någon av Skånes Michelinrestauranger? Skåne har en stark matkultur och erbjuder många lyxiga alternativ på restaurangkartan. När det gäller toppskiktet blir alternativen såklart lite färre, men kvalitén blir bara bättre. Vi har samlat Skånes Michelinrestauranger på en och samma plats, var vill du boka ditt nästa besök?

Vollmers


Bild: Vollmers webbsida

Ett besök på Vollmers gör nog ingen besviken. Krögarna tillika genierna bakom detta framgångskoncept är bröderna Ebbe och Mats Vollmer. Denna powerduo är matmagiker av högsta klass och driver även flera andra restauranger vid sidan av Vollmers. Men ett besök på Vollmers lovar en gastronomisk upplevelse i världsklass. Fokus ligger på lokala råvaror baserade efter säsong. Bröderna Vollmer är experter på att raffinera råvaror för att maxa smakupplevelsen. Servicen på Vollmers är dessutom något alldeles extra. 

Antal stjärnor: 2

---

Daniel Berlin


Bild: Daniel Berin Instagram

Den som vill ge sig ut i den Skånska myllan gör rätt i att boka ett besök på Daniel Berlin. I vad som liknar ett helt vanligt bostadshus i det lilla samhället Skånes Tranås, döljer sig i själva verket en tvåstjärnig Michelinkrog! Restaurangens kanske lite anspråkslösa yttre, speglar knappast det som försiggår där inne. Restaurangen har endast 5 bord med totalt 15 platser och upplevelsen är på så vis menad att bli mer intim. Maten som serveras är en tolkning av tiden och platsen just nu. Hit vallfärdar människor från hela världen för att få ta del av en riktigt unik matupplevelse.  

Antal stjärnor: 2

---

SAVBild: SAV webbsida


SAV i Vindåkra utanför Tygelsjö sitter man mitt ute på åkern och äter förstklassig stjärnmat. Här får strand, sjö och skog ligga till grund för de delikatesser man återfinner på tallriken. En intim och mysig restaurang väntar den som gör ett besök på SAV. Restaurangen har nälmigen bara plats för 14 gäster under en sittning. En unik helhetsupplevelse utlovas! 

Antal stjärnor: 1

---

Bloom in the Park


Bild: Bloom in the Park Instagram

Bloom in the Park avnjuter man en meny utan att i förväg veta vad man får. Restaurangens hela koncept går ut på att man köper en meny och blir serverad ett antal rätter som komponerats av kockarna baserat på humör och tillgång på råvaror. När tallriken ställs ner framför dig får du alltså inte veta vad som ligger på den. Du får smaka först innan du får veta vad du ätit. Ett annorlunda koncept som kanske tvingar fram en större öppenhet för att prova nya saker. Bloom in the Park ligger vid Pildammsparken i Malmö och har en spännande och mysig interiör. 

Antal stjärnor: 1

Med så många spännande alternativ på den skånska Michelinkartan vill man inte missa ett stopp i Skåne! När du besöker Malmö vill du kanske ha en skön säng att sova i under tiden? Kolla våra erbjudanden här. Söker du fler spännande restaurangalternativ i Malmö har vi 7 heta tips här. Smaklig spis!

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.