Öl i Malmö - allt för ölälskaren!

Öl i Malmö - allt för ölälskaren!

2019-09-23 15:45Mat & Dryck

Så här i Oktoberfest-tider känns det som ett givet tema med en ölguide på bloggen! Öl har ju länge varit ett stort intresse för många och de senaste åren har det ju dessutom blivit väldigt populärt med mikrobryggerier som erbjuder unika ölsorter i små partier Vi skulle vilja påstå att Malmö är en riktig ölstad, här kommer vår egna lilla ölguide!

Malmö Brewing Co & Taproom


Bild: Malmö Brewing Co Facebook

Malmö Brewing Co & Taproom är nummer ett på listan av en anledning. De startade sin verksamhet redan 2010 och har sedan dess levererat otaliga spännande ölsorter och mycket god stämning! Bryggeriet erbjuder guidade turer varje fredag 17.30 - det kostar 300 kronor per person och då ingår såklart ölprovning. Ett klart måste om man är ölfantast i Malmö! 

BrewDog


Bild: BrewDog Facebook

BrewDog är ett av Malmös skönaste ölhak om du frågar oss! Hit är din fyrbenta vän dessutom varmt välkommen. Här hittar man spännande ölsorter på tapp som byts ut med jämna mellanrum. Här finns verkligen en öl för varje smak! En maffig nachotallrik eller något annat gott från köket rekommenderas om du är är sugen på något gott att äta. 

Ölkaféet


Bild: BENCE BOROS - Unsplash

Här kommer en riktig Malmöklassiker! Den som inte varit på Ölkaféet har inte upplevt Malmö (typ). Hit kommer man för att svinga en bägare eller två i goda vänners lag. Puben är en given plats för MFF:are men alla är välkomna! Fast man gör kanske bäst i att inte prata så högt om andra fotbollslag.. ;) 

Beer Ditch


Bild: Beer Ditch Facebook

Det här mysiga lilla ölhaket hittar man i närheten av Jesusparken vid Nobelvägen. Här ligger fokus på spännande craftbeer, gärna från Skandinavien. Beer Ditch ölmeny varierar och här finns många sorters öl på både fat och flaska. Matmenyn är sparsmakad men även den med Skandinaviskt fokus. Smörrebröd eller burgare med älgpastrami, vad väljer du? Trevlig atmosfär utlovas! 

Peas & HoneyBild: Peas & Honey Facebook

Den här mysiga lilla puben ligger i närheten av Hansakompaniet i centrala Malmö. En härlig atmosfär med smarrig mat och, såklart, riktigt god dryck. På Peas & Honey hittar du helt vanliga lagers, syrliga surölar, pikanta ales eller mustiga stouts. Maten är såklart delikat för den som vill ha något att tugga på. 

Är du sugen på en riktigt trevlig after work? Missa inte vår egen AW varje fredag 16-19 i Noble House Taverna! Där kan du som älskar öl till exempel njuta av en lokalproducerad öl från Limhamns Bryggeri

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2020 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.