Semlor i Malmö - vår guide!

Semlor i Malmö - vår guide!

2020-02-22 09:49Mat & Dryck

Vem älskar semlor? Vi gör! Och vad vore väl en februarimånad utan några dussin goda semlor som slinker ner? Om du är på jakt efter riktigt smarriga semlor i Malmö har du hittat rätt! Oavsett om du gillar en traditionell semla eller en något mer experimentell variant kan du hitta riktigt goda semlor i Malmö. Vi har provsmakat en hel drös och här kommer vår lilla guide. 

Bageri LevePå bageri Leve kan man välja på en klassisk semla eller en munksemla! En väldigt rolig idé som smakar ljuvligt! Den klassiska är klassiskt smarrig med färsk bulle och god mandelfyllning. Munksemlan har en fin kardemummasmak i den friterade bullen, samma goda mandelfyllning men en kokosgrädde som topping. Om du vill ha riktigt fina semlor är ett besök på Leve ett måste! 

Pris: 42 kronorPris: 42 kronor

HollandiaVi vågar nästan påstå att alla Malmöiter har besökt Hollandia vid något tillfälle. Hollandia har varit igång sedan 1903 och är Malmös äldsta konditori och det märks på bakverken. Här smakar det mesta som en ren dröm och semlorna är inget undantag. Saftig bulle med god mandelfyllning och lagom mycket grädde. Helt klart en av våra favoriter. Dessutom har de tagit fram semlor i tre olika storlekar, stor, mellan och mini, plus i kanten från oss!

Pris: 39 kronor för en stor semla - 14 kronor för en minisemla

St jakobs StenugnsbageriSt Jakobs Stenugnsbageri öppnade på gågatan förra våren och är ett välkommet inslag i Malmös citykärna. Här bakas dagligen nya delikatesser och semlorna är lika delikata som resten av utbudet. En god bulle fylld med en riktig höjdarfyllning. Plus för små bitar av mandel i fyllningen för extra crunch. Dessutom mycket vackra att titta på. 

Pris:
42 kronor

AB SmålandPå härliga AB Småland serveras inte bara god lunch och fika utan även semlor! När man tagit ett varv i den mycket inspirerande butiken kan man med glädje slå sig ner i kaféet med en av deras fina semlor. Saftig bulle med väldigt god mandelfyllning toppad med grädde. Klassiskt och mycket gott!

Pris: 45 kronor

Mormors bageriFör den prismedvetne är Mormors semlor ett mycket gott alternativ! En klassisk semla med mycket grädde och god fyllning får du på Mormors Bageri. Du hittar två butiker/kaféer i Malmö och tre i Lund. 

Pris: 27 kronor

Konditori KatarinaI Malmö, Svedala och Höllviken finns populära Konditori Katarina. Givetvis bakas det semlor även här och vi har provat inte mindre än två olika sorter här! En klassisk och en Wienersemla. Båda mycket goda! Prisvärda och goda semlor om vi får säga vår mening.
Pris: 34 kronorPris Wienersemla: 38 kronor

Espresso HouseEspresso House har såklart bakat sig in i semmelracet. Här kan man välja på en god klassisk semla eller en lite mindre traditionell semmelrulltårta! Kul och gott tycker vi.

Pris klassisk semla: 39 kronor

Smaskens! Det finns såklart otaliga fler goda semlor i Malmö men dessa kan vi verkligen rekommendera. Om du bara vill ta en helt vanlig fika kan du kolla in vår guide till Malmös mysigaste kaféer här. 

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.