Skånska julbord 2017

Skånska julbord 2017

2017-12-15 10:38Mat & Dryck

Med bara ett par veckor kvar till jul misstänker vi att planering inför den stora julmiddagen är i full gång. Vissa gör säkert allt själva medan andra tar hjälp eller köper färdigt. Oavsett om man kokar sin egen skinka eller ej, kan det ibland vara skönt att få slippa allt stök i köket. Då kan det vara helt perfekt att få gå ut och njuta av ett härligt julbord som någon annan serverar. Här har vi samlat några av våra favoriter i Skåne!

Julbord på Ängavallen


Foto: Claes Westlin

På Ängavallen gör ingenting halvdant. Denna 100% ekologiska gård serverar ett av Skånes absolut bästa julbord. Med kötid på julskinkan är det inte svårt att räkna ut att det är en mycket populär gård att besöka. Trots att det klassiska julbordet i mångt och mycket handlar om kött- och charkprodukter, serverar Ängavallen såklart även ett mycket uppskattat vegetariskt julbord. Dessutom är allt som serveras på julbordet odlat, uppfött och tillagat på gården!

Läs mer här!

Pris
645 kr per person

---

Julbord på restaurang HIPP 


Foto: HIPPs webb

På Restaurang HIPP serveras ett klassiskt skånskt julbord. I den mycket trevliga lokalen på Kalendegatan avnjuter du julens alla specilitéer så som Janssons Frestelse, hemrullade köttbullar, syltor, bröd och ostar. Avslutar gör du kanske med en klassisk ris á la Malta som du hittar på gottebordet!

Läs mer här!

Pris
425-495 kr per person

---

Julbord på Margretetorp


Foto: Margretetorps Webb

Om man gillar traditionellt och Skånskt är Margretetorp ett fantastiskt alternativ. Här hittar man julens alla delikatesser. Miljön är lantlig och mysig vilket höjer stämningen ytterligare ett snäpp. Gillar man det söta finns det även ett beryktat dessertbord man kan svänga förbi när man känner sig klar med korv och sill..

Läs mer här!

Pris
545-595 kr per person

---

Julfest på Boulebar!


Foto: Boulebar Mynewsdesk - ny storlek 780x600

För den som är sugen på att kombinera julbordet med aktivitet (om man nu orkar efter all mat ;)) är Boulebaren på Drottningtorget det perfekta alternativet! En jul med fransk twist utlovas och maten är en god mix av Sydfranska specialiteter anpassade efter säsongens råvaror. I paketet ingår såklart en alldeles egen bouleguide!

Läs mer här!

Pris

645 kr per person

---

Julbord på Rådhuskällaren


Foto: Rådhuskällarens webb


I Rådhusets anrika källarvalv hittar man ett traditionellt skånskt julbord av hög kvalitet. Massa kallskuret och härliga fiskar, kål så det förslår och givetvis finns det något sött att avsluta med.

Läs mer här!

Pris
425-525 kr per person

---

Julbord på Hotel Noble House


Foto: Hotel Noble House

Vi har givetvis vårt alldeles egna julbord också! Innan du hugger in på maten serveras du en härligt kryddig och varm äppelmust som fördrink. Julbordet är givetvis hemlagat och bjuder på både traditionella inslag såväl som rätter med lite modern twist. Vad sägs till exempel om nattbakad fälskkarré med kanelglaze och brunkål? Eller rostade betor med couscous, ädelost och grönkål? Dessertbordet blir ett perfekt avslut med saffranskaka, ris á la Malta, pepparkakor och annat julgotte!

Läs mer här!

Pris
475 kr per person samt dryckespaket från 139 kr per person

Hungrig än? Oavsett om man älskar julen eller ej så är det något visst med maten. Vissa vill bara ha korven, andra vill gärna slippa. Hur det än är så hoppas vi att ni har hittat lite inspiration bland Malmös och Skånes alla fantastiska julbord. Om du blir så mätt att du inte orkar lämna Malmö (om du väljer en av julmiddagarna som serveras här) har vi såklart ett förmånligt jul- och nyårserbjudande som väntar! 

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2020 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.