Vinbarer i Malmö - vår guide!

Vinbarer i Malmö - vår guide!

2021-05-20 11:51Mat & Dryck

Sugen på gott vin? Då kommer Malmö inte göra dig besviken! Här finns gott om bra alternativ när du söker riktigt goda viner och kunnig personal. Att bara servera husets är inte ett alternativ för ställena vi ska titta närmare på, häng med på ett glas av bästa sort!

Julie


Bild: Julie Instagram

Julie älskar man vin. Och då menar vi ÄLSKAR. Det här är en av våra absoluta favoriter i Malmö när man vill dricka gott vin och äta god ost och mat. Här är stämningen alltid hög och servisen är otroligt trevlig och avslappnad. Passar för de som är som mest vinnördiga men också för de som bara gillar ett gott glas vin. Här strävar man efter att kunna erbjuda bra vin från småskaliga vintillverkare som har fokus på miljö och mångfald. Vinerna smakar givetvis därefter. Ett måste för vinälskaren!

Här kan du förresten spana in våra hotellpaket med god middag! >>>

GUSTAVINOBild: GUSTAVINO Facebook


En italiensk favorit på Stortorget är GUSTAVINO. Här serverar man italienska viner av toppklass. Förutom de utsökta italienska vinerna serveras klassiska italienska snacks och maträtter. Du hittar såklart också ost och chark på menyn. Här är mysig och familjär stämning, precis som en italiensk bar ska vara med andra ord. 

MineralBild: Mineral Instagram


Mineral vet hur man levererar stämning, det råder det ingen tvekan om. Här serveras smaskiga naturviner från småskaliga vinproducenter. Relationen till vinleverantörerna är nära och man jobbar ständigt för att förbättra vinsortimentet. Här kan man få ett vin med riktig spunk! Gillar man naturviner är Mineral the place to be.

L’EnotecaBild: L’Enoteca Facebook


L’Enoteca är ett av Malmös vinoaser med mer än 300 viner att välja på. Man väljer sina vinleverantörer med omsorg och jobbar med de som kör småskaligt och miljövänligt. Vissa av vinerna kan endast köpas på flaska men de allra flesta går att få på glaset. Lokalen är mysig och stämningen hög, här är nästan alltid fullproppat med vinälskare som sippar på sina glas. Här kan man boka en vinprovning med tillhörande tilltugg. Provningarna har olika teman och bör bokas i god tid då trycket på dessa är högt. 


För den som söker en plats att sova vid ett besök med vinrunda i Malmö har vi såklart en skön säng - kolla in våra erbjudanden här!

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.