Heldag i Köpenhamn - våra bästa tips!

Best Western Plus Hotel Noble House

Heldag i Köpenhamn - våra bästa tips!

2018-09-13 08:52Se & Göra

Ibland vill man ha det bästa av två världar! Vi vågar lova att en weekend där man kombinerar Köpenhamn och Malmö ger dig allt du vill ha av en riktigt bra weekend. Köpenhamn charmar oss med sin vackra arkitektur, fantastiska mat och spännande konst. Utgå med fördel från Malmö och ta dig vidare till den danska huvudstaden med tåg över sundet. Det går både snabbt och smidigt. Häng med på en heldag till Köpenhamn!

Ta tåget till Norreport!


Foto: Teresita - Unsplash

Ta tåget över bron! Vårt tips är att starta din dag i Köpenhamn med utgångspunkt Nørreport. Härifrån kan man ta sig runt till fots mellan en rad spännande platser i Köpenhamn.

Ät frukost eller brunch på Fars Dreng


Foto: Fars Dreng Instagram

Fars Dreng äter man nog Köpenhamns godaste frukost och brunch! På deras lyxiga meny hittar man bland annat; avokadotoast, croque madame, chiapudding, fattiga riddare, våfflor och fries. Självklart med kaffe i toppklass, juicer, kombucha och cocktails som komplement. You’re in for a treat helt enkelt!

Besök Statens Museum för Konst


Foto: Smk.dk

Är du en sucker för konst? Toppen, precis vid tågstationen hittar du Statens Museum för Konst, en del av Danmarks bildkonstnärliga kulturarv. Museet började ta form redan under 1500-talet då den tidens kungar började samla konst. Ett mycket trevligt museum att besöka i Köpenhamn.

Promenera till NyhavnFoto: Stig Ottesen - Unsplash


Från Fars Dreng promenerar man snabbt ner till Nyhavn, en av Köpenhamns mest kända platser. Här är det alltid mycket folk som rör sig och god och glad stämning utlovas! Här tar man med fördel några bilder till sina sociala medier och kanske njuter man av en god öl eller två.

Säg hej till den lille havfrueFoto: Thierry Meier - Unsplash


Den lille Havfrue är ett klassiskt landmärke i Köpenhamn som varje år drar oändligt många turister. Verket får inte fritt avbildas innan år 2030, så vill man se denna vackra staty får man snällt ta sig till henne där hon sitter på sin sten.

Avsluta i Kødbyen!


Foto: Kasper Rasmussen - Unsplash

Köttbyn eller Kødbyen som danskarna säger, ligger bara en kort promenad från centralstationen, och erbjuder många bra barer och restauranger. Ett perfekt avslut på dagen i Köpenhamn med andra ord! Fantastiska Dim Sum & Cocktails serverar autentisk kinesisk mat och supergoda cocktails. Är man sugen på fisk är det givna alternativet Fiskebaren. På Nose2Tail hittar du kött, kött och kött. Efter en god middag vill du säkert avsluta med att besöka en av Köpenhamns mest populära barer, Jolene Bar. Här finns gott att dricka i baren och bra musik i högtalarna, ett perfekt sätt att avsluta din heldag i Köpenhamn!

Så där ja, nu vet du hur du bäst spenderar en heldag i Danmarks huvudstad med vackra vyer, spännande konst och god mat och dryck! Sugen på Köpenhamn? Vi har såklart ett weekend-paket just för detta!

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2019 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.