Heldag i Köpenhamn - våra bästa tips!

Heldag i Köpenhamn - våra bästa tips!

2021-09-13 08:52Se & Göra

Ibland vill man ha det bästa av två världar! Vi vågar lova att en weekend där man kombinerar Köpenhamn och Malmö ger dig allt du vill ha av en riktigt bra helg. Köpenhamn charmar oss med sin vackra arkitektur, fantastiska mat, shopping och spännande konst. Utgå med fördel från Malmö och ta dig vidare till den danska huvudstaden med tåg över sundet. Det går både snabbt och smidigt. Häng med på en heldag till Köpenhamn!

Ta tåget till Norreport!


Foto: Teresita - Unsplash

Ta tåget över bron! Vårt tips är att starta din dag i Köpenhamn med utgångspunkt Nørreport. Härifrån kan man ta sig runt till fots mellan en rad spännande platser i Köpenhamn, som t ex Torvehallerna -  Köpenhamns fantastiska saluhall med mängder av trevliga matställen och handlare. I området kring Nørreport finns självklart också shopping i världsklass med många lokala butiker. 

Ät frukost eller brunch på Fars Dreng

Foto: Rachel Park, Unsplash

Fars Dreng äter man nog Köpenhamns godaste frukost och brunch! På deras lyxiga meny hittar man bland annat; avokadotoast, croque madame, chiapudding, fattiga riddare, våfflor och fries. Självklart med kaffe i toppklass, juicer, kombucha och cocktails som komplement. You’re in for a treat helt enkelt!

Besök Statens Museum för Konst


Foto: Smk.dk

Är du en sucker för konst? Toppen, precis vid tågstationen hittar du Statens Museum för Konst, en del av Danmarks bildkonstnärliga kulturarv. Museet började ta form redan under 1500-talet då den tidens kungar började samla konst. Ett mycket trevligt museum att besöka i Köpenhamn.

Promenera till NyhavnFoto: Stig Ottesen - Unsplash


Från Fars Dreng promenerar man snabbt ner till Nyhavn, en av Köpenhamns mest kända platser. Här är det alltid mycket folk som rör sig och god och glad stämning utlovas! Här tar man med fördel några bilder till sina sociala medier och kanske njuter man av en god öl eller två. Här finns också trendiga Apollo Bar som är en av Köpenhamns mest instagrammade platser,  och det är också nära till den välkända avokadomackan på Atelier September. Mums säger vi!

Bo över hos oss i Malmö och få en middag i paketet! Spana in våra erbjudanden här >>>

Säg hej till den lille havfrueFoto: Thierry Meier - Unsplash


Den lille Havfrue är ett klassiskt landmärke i Köpenhamn som varje år drar oändligt många turister. Verket får inte fritt avbildas innan år 2030, så vill man se denna vackra staty får man snällt ta sig till henne där hon sitter på sin sten.

Avsluta i Kødbyen!


Foto: Kasper Rasmussen - Unsplash

Köttbyn eller Kødbyen som danskarna säger, ligger bara en kort promenad från centralstationen, och erbjuder många bra barer och restauranger. Ett perfekt avslut på dagen i Köpenhamn med andra ord! Här finns allt från autentisk kinesisk mat och supergoda cocktails. Som du hör på namnet är det kött som gäller på de flesta ställen här, men är man sugen på fisk är det givna alternativet Fiskebaren. Efter en god middag vill du säkert avsluta med att besöka en av Köpenhamns mest populära barer, Jolene Bar. Här finns gott att dricka i baren och bra musik i högtalarna, ett perfekt sätt att avsluta din heldag i Köpenhamn!

Så där ja, nu vet du hur du bäst spenderar en heldag i Danmarks huvudstad med vackra vyer, spännande konst och god mat och dryck! Sugen på Köpenhamn? Boka övernattningen hos oss och få en dos Malmö i paketet - det bästa av två världar om du frågar oss!

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.