Våra bästa tips på mysiga höstmåsten i Malmö

Våra bästa tips på mysiga höstmåsten i Malmö

2022-10-06 09:50Se & Göra

Hösten i Malmö kan vara alldeles underbar med färgsprakande löv, klarblå himmel och sol. Den kan också bjuda på motvind från alla håll och ett riktigt blött ösregn! Men oavsett väder har vi här samlat våra bästa tips på hur du maxar höstmyset i vår härliga stad. 

Bio på Bar Deco

Foto: Biograf Spegeln, Facebook

Biograf Spegeln vid Stortorget i Malmö är inte bara en biograf, utan här finns även en bar och mat av hög klass. Och inte nog med det - i den art deco-inspirerade salongen Bar Deco sitter man nedsjunken i stora, mjuka fåtöljer och kan njuta av mat och dryck från bistron medan filmen rullar. Allt ackompanjerat av mysbelysning och en bemannad bar i salongen där du kan fylla på ditt glas eller godisskål under filmens gång. Men ett litet obs -  det är populära platser så förbokning krävs. 

Besök Saluhallen


Malmö Saluhall är en självklar destination för dig som älskar bra råvaror och god mat. Här hittar du till exempel korvar som tillverkas för hand i en lada utan elektricitet på Österlen, spättor som bara går att fånga när det är högvatten runt Ven, knivar som kan klyva märgben, kaffebönor som sorteras för hand, falafel friterad i olivolja, kylt te, streetfood från Korea, vitlök från Vellinge och get-yoghurt. Bara för att nämna några exempel.

(text lånad från Malmö Saluhall)

Ta en härlig promenad

Photo by Lyndon Li on Unsplash

Strosa en stund längs kanalen i vackra Kungsparken där man med fördel också kan besöka fina Slottsträdgårdens kafé som brukar ha öppet en bra bit in på hösten. Missa inte heller lilla Magistratsparken - en liten grön oas mitt i smeten i närheten av både Triangeln och Konsthallen. Här finns både lekplats och möjlighet till skönt häng under träden - perfekt om ni vill ta med något gott att äta från Nostra Café.

Strosa runt vid Davidhallstorg

Foto: Marcus Loke, Unsplash

Davidshall är verkligen en unik del av Malmö city. Här hittar du en rad privatägda små butiker, härliga restauranger, vinbarer och caféer. Här kan du välja mellan italienskt, kinesiskt eller franskt, shoppa hållbart mode, hattar, second hand, blommor och mycket, mycket mer. 

Låt dig inspireras av vacker konst

Photo by iSAW Company on Unsplash

Att besöka Malmö Konsthall är att vandra rakt in i konsten. Den unika och vackra miljön speglar stadens syn på att konst ska vara tillgänglig för alla. Missa inte att ta fika elle en bit på restaurang SMAK under samma tak. Du kan också med fördel besöka den lilla shopen med spännande böcker och vackra prints från tidigare utställningar. Har du tur med vädret kan du med fördel slå dig ner på bänken vid entrén - en känd plats där malmöborna lapar lite höstsol. 

Maxa myset med en övernattning
Svårt att hinna med allt? Vi på BW Plus Hotel Noble House har såklart massor av fina erbjudanden och paket att välja mellan. Läs mer och boka online här >>>


BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.