Skånes bästa naturupplevelser - i närheten av Malmö

Skånes bästa naturupplevelser - i närheten av Malmö

2020-06-18 08:51Upplevelser

Det är ingen hemlighet att Skånes natur är otroligt vacker och ganska unik i sitt slag. Med sitt platta landskap ges mycket utrymme för åker och äng att breda ut sig. Vi älskar Skåne och har såklart gjort en hel del turer runt om i landskapet. I den här bloggen har vi valt några av våra favoriter som dessutom inte ligger superlångt bort från Malmö. Häng med när vi upptäcker Skånes bästa naturupplevelser!

Torups bokskog & SkabersjöslinganPå bara 30 minuter tar du dig till bokskogen i Torup från centrala Malmö med bil. Hit kan man även ta sig på cykel, då tar det cirka en timme. Det är något alldeles speciellt med att komma ut hit och andas den friska luften. När bokarna är nyutslagna finns det få saker som slår denna typ av skog. Om man vill undvika de största folkmassorna i Torups rekreationsområde, kan man med fördel fortsätta en bit söderut och ta sig till Skabersjöslingan där det oftast är lite mer glest med människor.

Söderåsens nationalpark - KlåverödsdammenMånga tänker nog direkt på Skäralid när någon nämner Söderåsen - och det med rätta. Skäralid är fantastiskt vackert och vi rekommenderar givetvis ett besök även hit. Men för den som söker något med lite mindre trängsel vill vi slå ett slag för Klåverödsdammen. Runda dammen i lugn takt och stanna för en picknick, vi lovar att det blir en hit.

Är du nyfiken på våra fina erbjudanden? Spana in dem här och boka enkelt online >>>

Jällabjär NaturreservatHär kommer en liten bubblare. På strax under en timme från Malmö med bil ligger detta lilla gulliga naturreservat med några få vandringsleder att välja på. Men utgångsläge från parkeringen, kan du välja på tre olika rundor. Här får man trängas med kossorna i kohagen en bit på vägen för att sedan komma ut i otroligt vacker bokskog. Under promenaden korsar du även idylliska ängar. En varmt rekommenderad, väl dold, pärla längs Skåneleden.

Häckeberga NaturvårdsområdeRunt om vackra Häckeberga Slott breder flera underbara vandringsmöjligheter ut sig. Varför inte boka en lunch på slottet för att sedan ge er ut på en promenad i de vackra naturreservaten som omger slottet? Här hittar du uråldriga bokar och en hel del ovanliga djurarter som gärna bosätter sig i de gamla träden. Otroligt vacker natur och rofyllda promenader utlovas!

Bubblare! - Bölsåkra-Tranekärr Naturreservat

Bölsåkra-Tranekärr Naturreservat är för den som tycker om närheten till havet. Här utlovas trevlig utsikt! Förutom att naturen är slående vacker, finns här ett väldigt mysigt (och välbesökt) café där man bör stanna för något gott på vägen. Flickorna Lundgren på Skäret erbjuder både mat och fika och har en väldigt mysig och lummig trädgård att sitta i. Missa inte!

Det här är såklart bara några av alla våra favoritplatser i Skåne. Skulle vi ta med alla skulle läsningen aldrig ta slut. Så vackert och rikt på naturupplevelser är Skåne. När ni är alldeles trötta av all frisk luft har vi såklart en skön säng till er att sjunka ner i hos oss. Här är våra bästa erbjudanden just nu!

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.