Boka rum
Bokningskod
Ange bokningskod för att se ditt pris.
Boka

Vår story

Hotel Noble House – med inspiration från filmens värld

Hotel Noble House har fått sitt namn från James Clavells bestseller från 1982 (hotellet öppnade 1986) som utspelar sig i 60-talets Hong Kong. Grundarna av
hotellet lär ha velat skapa ett hotell som andades internationell lyx – där miljöerna från Hong Kongs många lyxhotell ska ha varit förebilden.

Mycket har hänt sedan 80-talet och det där med Hong Kong-flärd är inte längre en ledstjärna vi jobbar efter. Att däremot ha miljöer från böcker eller filmer som inspiration är något vi håller fast vid. Lina Östlundh som är ansvarig för hotellets design och inredning är dessutom filmscenograf i botten - och när hon skapar nya hotellmiljöer försöker hon alltid ha filmscener som inspiration.

I skapandet av Hotel Noble House nya entréplan – med lobby, reception, bar och konferensavdelning – har Lina gått ett steg längre i att låta sin stora passion för film vara inspirationskälla.  Nu har nämligen hela miljön fått präglas av filmens värld och gästerna får följa med både bakom och framför kameran. Ljusgården intill frukostmatsalen ska representera ett rekvisitaförråd med känslan av en konstnärsateljé. Det stora mötesrummet inspireras av en inspelningsstudio och ett av de mindre rummen är ett produktionsrum med green screen.

En egen mini-biograf skapas som självklart också kan användas som ett mötesrum. Receptionen och trappan upp till första våningen rycks från sitt sammanhang och byggs som två filmscener. Receptionsmiljön är tagen från en 80-talsfilm utspelad i Miami – medan trappan är en filmmiljö från ett sydstatsgods under det amerikanska inbördeskriget. Tavernan har sin förebild i New Yorks filmkvarter och symboliserar samlingsplatsen för alla filmarbetare.

Med passion för film och dekor – och med en lekfullhet vi kallar Fun Living – har Lina Östlundh skapat en kreativ mötesplats som förhoppningsvis gläder,
överraskar och inspirerar våra gäster.
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.